23 Eylül 2025 Salı
SON DAKİKA
KIBRIS

Ercan da yolcu kapasitesi 5 milyona çıkacak

Başbakan Küçük, Ercan’da yolcu kapasitesinin 5 milyona çıkacağını açıkladı
Yayınlama: 17.03.2012 02:00 Güncellendi: 22.09.2025 12:26 463 okuma
Ercan da yolcu kapasitesi 5 milyona çıkacak

Başbakan İrsen Küçük, turizm sektöründe emin adımlarla yürüyen KKTC’de şu anda turizm açısından en heyecan verici yatırımın “yılda 5 milyon yolcu kapasitesine çıkarılacak olan” Ercan Hava Limanının yenilenmesi olduğunu söyledi.


Küçük, pazartesi günü meclisin gündemine gelmesi beklenen özelleştirme yasasının en erken bir zamanda geçmesini beklediklerini de belirterek, Ercan havalimanında yapılacak yeni düzenlemelerin yasaya bağlı olmadığını ve Ercan için çıkılacak ihalenin dünyaya açık yapılacağını kaydetti.


Başbakan Küçük, Ercan’ın ihalesini alacak şirketlerden, mutlaka en az yüzde 10’luk KKTC’li şirketlerin ortaklığının aranacağını belirtti.


Küçük, KKTC’de şu anda en heyecan verici turizm yatırımının Ercan havalimanının yeniden yapılandırılması olduğunu işaret ederek, Ercan’ın yılda 5 milyon yolcu kapasitesine çıkarılacağını, 8 körüklü büyük uçakların inebileceği şekilde yapılacak pistlerle çağdaş bir yapıya kavuşturulacağını anlattı.


Başbakan İrsen Küçük, Antalya’daki temaslarını tamamlamasının ardından, dün akşam üzeri KKTC’ye döndü.


Küçük, temasları çerçevesinde dün kaldığı otelde Antalya da yayınlanan bir dergiye özel bir röportaj verdi.

Küçük, 2 gündür bulunduğu Antalya’da, özellikle turizm ve yatırımlarla ilgili olumlu ve yararlı görüşmeler yaptığını vurguladı.

Başbakan, Antalya’nın, turizm alanında çok gelişmiş bir kent olduğunu, bu çerçevede temaslarında ele aldıkları turizm çalışmalarının KKTC Turizmine katkı yapacağından emin olduğunu belirterek, bundan sonrada Antalyalı işadamlarıyla temaslarının süreceğini söyledi.


Ercan için açılacak ihaleyi alacak şirketlerden en az yüzde 10’luk KKTC şirketleriyle ortaklık aranacağını söyleyen Başbakan Küçük, hükümetinin ayrıca eğitim alanında da önemli hedefleri olduğunu söyledi.


Eğitim alanında 7 üniversitenin eğitim verdiği KKTC de, bu yıl için hedef koydukları 47 bin öğrenci sayısına ulaştıklarını kaydeden Başbakan Küçük, bu çerçevede, bu yılda turizm ve eğitimde belirledikleri yeni hedeflere ulaşacaklarını inanç belirtti.