29 Haziran 2026 Pazartesi

Ercan İhalesi

KIBRIS 442
Yayınlama: 26 Ocak 2016 Salı 02:00 | Güncellendi: 28.06.2026 17:46
Sendikal Platform , Ercan Havaalanı ihalesinde usulsüzlük ve yolsuz yapıldığı iddiası ile şikayette bulundu.
Ercan İhalesi

Sendikal Platform , Ercan Havaalanı ihalesi sürecinde meydana geldiğini ileri sürdüğü usulsüzlük ve yolsuzluklar için Polise başvurdu.

Platform yetkilileri başvuru için Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ile görüştü.

Görüşme öncesi açıklama yapan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, toplumda adalet duygusunu sarsan olayların kapatılmaya çalışıldığını savundu.

Ercan Havalanı’nın Türkiye’den bir firmaya yasadışı bir uygulamayla verildiğini ileri süren Elcil, Ombudsman’ın bu yöndeki tespitini ve ortaya çıkan raporu desteklediklerini, konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

Elcil; ‘bu olayın arkasında kimler varsa ortaya çıkarılsın istiyoruz. Bu ülkenin kaynakları vardır ama doğru yere akmıyor. Ev fiyatına araba süren var ama sorgulayan yok. Ercan’daki uygulama Bakanlar Kurulu kararıyla alınmışsa Bakanlar Kurulu hesap vermelidir” diye konuştu.