Preporod gazetesinin, 2012 biterken, yılın olayı ve yılın kişisini belirlemek amacıyla yaptığı, çok sayıda Boşnak ünlü, ilim adamı, akademisyen, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve okuyucununkatıldığı anketin sonucu gazetenin son sayısında açıklandı.
2012'NİN MÜSLÜMAN LİDERİ
Buna göre Recep Tayyip Erdoğan, anketekatılanlar tarafından, 2012 yılı boyunca İslam'a ve Müslümanlara yaptığı katkılar dolayısıyla "2012'nin Müslüman Lideri" seçilirken, Filistin'in Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla 132 ülkenin desteğiyle "üyeolmayan gözlemci devlet" statüsü kazanması da yılın en önemli olayı olarak belirlendi.
TÜRKİYE'YE SURİYE ÖVGÜSÜ
Ankete katılan El Cezire Balkans Genel Müdürü Tarik Cociç, gazetede yer alandeğerlendirmesinde, Türkiye'nin siyasi ve politik anlamda dünyanın en önemli ülkelerindenbiri olduğunu belirtti. Cociç, "Özellikle Suriye krizi boyunca attığı adımlar Türkiye'nin gelişimini ortaya koymakta" ifadesini kullandı.