23 Eylül 2025 Salı
SON DAKİKA
POLİTİKA

Eroğlu, 1 Temmuz dan sonra görüşmenin anlamı yok

Eroğlu, 1 Temmuz’dan sonra Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde görüşme yapmanın, özellikle Rumların AB dönem başkanı olacağı ve Rum tarafındaki cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşacağı için hiçbir anlamı olamayacağını söyledi.
Yayınlama: 15.03.2012 02:00 Güncellendi: 20.09.2025 03:43 451 okuma
Eroğlu, 1 Temmuz dan sonra görüşmenin anlamı yok

Eroğlu, bugünkü bir kabulü sırasında, gazetecilerin müzakerelerle ilgili sorularına yanıt olarak yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas’ın Güney’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde medet ummak, kullanmak için müzakereleri devam ettirmek düşüncesinde olduğunu kaydetti.


Görüşmeler devam ettiği sürece Güney’in aksaklıklarının tabii ki örtüleceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, şunları dile getirdi:


“Görüşmeler, bizim için de, dış dünyanın, ambargoların kaldırılmasıyla ilgili bir düşüncesi olsa bile ‘nasıl olsa anlaşacaksınız. anlaşma olursa bunlar ortadan kalkacak’ gibi düşüncelerin kökleşmesine neden olur. Bu nedenle Hristofyas görüşmeleri uzatma düşüncesindedir.


Görüşmelerde anlaşmaya varmanın 1. şartı, al verin olmasıdır. Halbuki Hristofyas Cumhurbaşkanlığı seçimini düşünerek sadece alma düşüncesi içerisine girecek ve al ver olamayacak; o yüzden boşuna zaman öldürme anlamı taşır görüşme.


Biz Genel Sekreterin raporunu yazıp kararını vereceği zamana kadar anlaşma niyetiyle müzakereleri sürdürüp 1 Temmuza girmeden önce yaşayabilir kalıcı bir anlaşmayı gerçekleştirme düşüncesinde faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.”