Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,kurban bayramı mesajında Kıbrıs konusuna değindi.
Eroğlu “Rum tarafının açıklamaları Kıbrıs’ta var olan gerçeklere dayalı bir antlaşma sağlanabilmesi için ümit verici değildir. Rum tarafı hala Kıbrıs Türk halkının haklarını ve hassasiyetlerini dikkate almıyor” dedi.
Derviş Eroğlu, Rum liderliğinin, Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’le 11 Şubat 2014’de imzalanan ortak açıklamanın ruhuna aykırı ve uzlaşmaz tutumundan vazgeçmesi, 2016’da iki halkın iki ayrı referandumda oylayabilecekleri bir antlaşmanın ortaya çıkmasını sağlayacak akıl yoluna, barış yoluna gelmesi temennisinde bulundu.
Daha iyi bir gelecek için birlik beraberliği sağlamanın, gereksiz bölünmelerin yaşanmamasının ve devlete sahip çıkmanın gerektiğini vurgulayan Eroğlu, bunun için ekonomik kalkınmaya ve Türkiye ile ilişkileri daha da güçlendirerek; sağlıklı, kardeşçe ilişkileri geliştirmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.
Tüm dünyanın bir an önce barış ve sükunet içine girmesi, var olan çatışmaların durması, sorunlara karşılıklı saygı anlayışla çözüm aranması temennisinde bulunan Eroğlu, “Kurban Bayramı’nın diğer milli ve dini bayramlarımız gibi bizler için özel bir önemi vardır. Bir milleti, toplumu bir arada tutan temel unsurlar belli değerler ve hedeflerde birleşmek, sevince ve kedere ortak olabilmektir. Bayramlar, bizleri bu doğrultuda kaynaştıran günlerdir ve anlamına uygun bir şekilde kutlanmasında büyük toplumsal fayda vardır. O nedenle Kurban Bayramı’nın diğer milli ve dini bayramlarımız gibi bizler için özel bir önemi vardır” dedi.