Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Atilla Mahmutoğlu başkanlığındaki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Atıcılık Federasyonu yetkililerini kabul ederek görüştü.
Atıcılık Federasyonu Başkanı Mahmutoğlu, federasyon olarak uluslararası arenaya açıldıklarını belirterek, Cumhurbaşkanına yurtdışında elde ettikleri başarıları anlattı.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Atıcılık Federasyonu’nun KKTC dışında faaliyet gösteren federasyonlarla işbirliği içerisinde olmasının, müsabakalarda başarı elde etmesinin ve ödül törenlerine katılmasının güzel bir olay olduğunu belirtti.
Spora uygulanmakta olan ambargoların insan haklarına aykırı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, federasyonun yaptığı faaliyetin ambargoları kırmak açısından önemli olduğunu kaydetti.
“Adım adım dışa açılma hedeflerinin birinin daha gerçekleşmekte olduğunu görüyoruz” diye konuşan Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu konuda arzu ve teşvikin taşıdığı önemi vurguladı.
“Arzu ve teşvik bir arada olursa bazı kapıları açma imkânı bulabileceğiz,”diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, federasyonun gençlerle ve spora gönül verenlerle birlikte yürüdüğünü gördüğünü söyledi ve federasyonu faaliyetlerinden dolayı kutladı..
KIBRIS
Eroğlu, Spor amborgosu insan haklarına aykırı
Kıbrıs Türk Halkı’na spor alanında uygulanan insanlık dışı ambargolar bugün bir kez daha Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun gündemindeydi.
