23 Eylül 2025 Salı
KIBRIS

Eroğlundan NTVye Açıklama

NTV’ye özel açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türk tarafının sunduğu 5 adımlık yol haritasına ilişkin, “Böyle bir öneriye neden gereksinim duydunuz” şeklindeki soruya “Buradaki esas amacımız müzakerelere bir y
Yayınlama: 15.07.2014 03:00 Güncellendi: 23.09.2025 08:22 559 okuma
Eroğlundan NTVye Açıklama

 

Sürecin başarısızlığı halinde sonraki aşamanın ne olacağının sorulması üzerine ise “Bu 5 adımlık yol haritasını ortaya koyarken başka bir alternatifimiz vardır şeklinde bir tavrımız olmadı” diyen Eroğlu, Rum Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün “B planımızı devreye koyacağız” dediğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Ancak biz B planımız vardır desek, bazı çevreler Eroğlu çözüm istemez diyecek” dedi ve Türk tarafının şu an ana hedefe yani kapsamlı çözüme odaklandığına dikkat çekti.

Türk tarafının referandum ve çoklu zirve olacağını garanti ettiği bir durumda harita konusunu görüşebileceğini ifade eden Eroğlu, “Türk tarafının Maraş’a bakışı nedir” yönündeki soruya ise, Rumların Maraş’ı bilerek, Kıbrıs Türkü’nün elini zayıflatmak için gündeme getirdiği yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Bizzat Sayın Anastasiadis’in bana ifadesidir. O da; Sayın Erdoğan güçlü bir liderdir. Yarın Cumhurbaşkanı seçilince istediklerimizi almamıza yardımcı olacak. İkincisi; 2015 Nisan’ında Cumhurbaşkanlığı seçimi vardır. Eroğlu ile anlaşamazsak daha sonra gelecek kişiyle anlaşırız. Bazı isimler var ve Anastasiadis onların daha cömert olacağı düşüncesindedir herhalde” dedi.

“Ben anlaşmadan yana olduğumu ve benim imzalayacağım bir anlaşmayı KKTC halkının içine sindirerek geniş bir katılımla onaylayacağından eminim” diyen Eroğlu, “Bu bana göre müzakereler için bir şanstır” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Bu yıl bir anlaşmayla soruna nokta konabilir mi” sorusu üzerineyse, “Benim arzum bu yıl referanduma gitmektir. Bu benim ve halkımın arzusu. Ama Rum liderliği ve Ulusal Konseyi’nin böyle bir arzu içerisinde olmadığını biliyorum” şeklinde konuştu...