9 Ekim 2025 Perşembe
TEKNOLOJİ

Facebook’a “Beğenmeme” Butonu Geliyor

Sosyal paylaşım devi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg siteye beğenmeme butonu ekleyeceklerini duyurdu.
Yayınlama: 14.01.2016 02:00 Güncellendi: 07.10.2025 11:21 908 okuma
Facebook’a “Beğenmeme” Butonu Geliyor

Mark Zuckerberg Facebook’ın California’daki genel merkezinde yapılan bir soru-yanıt toplantısında, beğenmeme seçeneğinin; insanların empatilerini gösterebilecekleri bir yol olacağını söyledi. Zuckerberg şirketin kullanıcı denemelerine başlamaya “çok yakın” olduğunu da belirtti.

Bazı kullanıcılar, şirketin simgelerinden biri haline gelen “beğen” seçeneği Facebook’un 2009’da kullanıma sokulmasından bu yana sürekli olarak bir “beğenmeme” seçeneği talep ediyordu.

Zuckerberg “İnsanlar uzun yıllardır bana ‘beğenmeme’ seçeneği soruyor. Bunun üzerinde çalıştığımızı söyleyebiliyorum ve yakında denemelere başlayacağız” dedi.

Zuckerberg ayrıca “beğenmeme” seçeneği kullanıcıların diğerlerinin paylaşımlarını kötüleyecek bir mekanizma haline gelmesini istemediğini de vurguladı.

Beğenmeme seçeneğinin bunun yerine üzücü paylaşımların beğenilmesinin kötü olacağı durumlar için kullanılması amaçlanıyor.