7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Futbol Maçında İntihar Saldırısı

Terör örgütü IŞİD bu kez futbol maçını hedef aldı. Irak'ta bir stadyumda düzenlenen intihar saldırısında 32 kişi öldü, 70 kişi de yaralandı.
Yayınlama: 26.03.2016 02:00 Güncellendi: 05.11.2025 23:07 379 okuma
Futbol Maçında İntihar Saldırısı

Irak’ın Babil iline bağlı El İskenderiye kasabası intihar saldırısıyla sarsıldı.
İntihar saldırısı başkent Bağdat’ın güneyinde bulunan İskenderiye kentinde oynanan futbol maçını hedef aldı.
Canlı bomba kupa töreni sırasında kendini havaya uçurdu.
32 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda en az 70 kişi de yaralandı. Saldırıda Belediye başkanının da hayatını kaybettiği belirtiliyor.
Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.
Amerika Birleşik Devletleri ise saldırıyı kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ABD, bugün Irak’ın Babil kentinde yerel bir futbol müsabakasını desteklemek üzere toplanan onlarca Iraklının ölümüne ve yaralanmasına neden olan ve IŞİD tarafından üstlenilen intihar saldırısını kınıyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ABD’nin Irak halkını ve ülkenin birliğini desteklemeye yönelik taahhüdünü sürdüreceği vurgulandı.
Irak’ın Babil kentindeki kontrol noktasına Mart ayı başında düzenlenen ve terör örgütü DAEŞ’in üstlendiği intihar saldırısında da 52 kişi ölmüş, yaklaşık 100 kişi de yaralanmıştı.