Sanayileşmiş 7 ülkeyi bir araya getiren G7 Zirvesi Japonya’nın ev sahipliğinde Ise-Şima’da düzenlendi. İki günlük zirvenin sonunda yayınlanan sonuç bildirisinde, küresel ekonomik büyümenin potansiyelin gerisinde olduğu ifade edildi.
Zirvede; zayıf büyüme riski, jeopolitik anlaşmazlıklar, terörizm, sığınmacı krizi ve diğer zorlukların küresel sisteme verdiği zararlara da dikkat çekildi.
Sonuç bildirgesinde; İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmasının riskleri de yer aldı.
İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkması durumunda küresel ticaret ve yatırım trendleri ve bunların oluşturduğu istihdamın “tersine çevrilebileceğinden” endişe ediliyor.
Bildiride ayrıca, serbest ticaretin güçlendirilmesi için kurala dayalı çok taraflı ticaret sistemlerinin kuvvetlendirilmesi ve Dünya Ticaret Örgütü müzakerelerinin destekleneceği taahhüdü de verildi.