23 Eylül 2025 Salı
SON DAKİKA
KIBRIS

Gaü Hindistan Banglore İleri Teknoloji Koleji İle Tohum Merkezi Kurulması İçin Anlaşma İmzaladı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Hindistan Banglore İleri Teknoloji Koleji ile, Kuzey Kıbrıs ve Hindistan’a tohum merkezi kurulması için anlaşma imzaladı.
Yayınlama: 23.05.2016 03:00 Güncellendi: 20.09.2025 02:47 3240 okuma
Gaü Hindistan Banglore İleri Teknoloji Koleji İle Tohum Merkezi Kurulması İçin Anlaşma İmzaladı

Lefkoşa, 23 Mayıs 16 : Girne Amerikan Üniversitesi , Hindistan Banglore İleri Teknoloji Koleji ile, Kuzey Kıbrıs ve Hindistan’a tohum merkezi kurulması için anlaşma imzaladı.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Hindistan’ın silikon vadisi Banglore’de imzalanan anlaşmaya, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile Banglore İleri Teknoloji Koleji’nden Subhaskar Reddy imza koydu.

GAÜ KARPAZ YAŞAM KAMPÜSÜ’NDE KURULMASI PLANLANDI

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar,  GAÜ olarak bu alanda bir ilke imza attıklarını belirterek, tohum merkezinin GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü dahilinde kurulmasını planladıklarını kaydetti.

Proje ile Karpaz’ın dünya çapında bir çekim merkezi haline dönüşeceğini ifade eden Akpınar,  GAÜ’nün atmış olduğu adımın tüm dünya için büyük önem arz ettiğini belirtti.