7 Kasım 2025 Cuma
KIBRIS

Gazimağusa da üniversiteli öğrenciler birbirine girdi

Gazimağusa’da iki farklı grup arasında çıkan taşlı, bıçaklı, sopalı büyük kavga korkuttu
Yayınlama: 14.05.2012 03:00 Güncellendi: 04.11.2025 21:05 5439 okuma
Gazimağusa da üniversiteli öğrenciler birbirine girdi

Gazimağusa’da aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan kavgada taşlar, sopalar ve bıçaklar konuştu. Ülkücü ve Kürt olmak üzere iki grup arasında çıkan kanlı kavga, Gazimağusa’da korku dolu saatlerin yaşanmasına neden oldu.

 

 

 

Olay yerinde park edilmiş araçların camları kırılırken, yoldan geçen vatandaşlar da havada uçuşan, sopa ve taşlardan nasibini aldı. Kavgada her iki gruptan da yaralananlar oldu.

 

 

 


Yoldan geçen vatandaşlar bir anda neye uğradıklarını şaşırdı ve trafikte bulunan diğer vatandaşlardan olay yerinden uzaklaşabilmek için yardım talep etti.

 

 


Öğlen başladı, akşam büyüdü

 

 


Yenişehir bölgesinde Koruk Market önünde dün öğle saatlerinde başlayan tartışma, akşam Doğu Akdeniz Üniversitesi karşısında bulunan Yaprak Tantuni’nin yanındaki meydanda devam etti.

 

 


Meydanda karşılaşan iki grup, birbirlerine slogan atmaya başladı.

 

 

 

Çoğunluğu Ülkücü olan grup “En iyi Kürt ölü Kürt’tür”, “Ya Allah ya bismillah Allah-u Ekber” diye sloganlar atarken, diğer grup da PKK lideri Abdullah Öcalan’ı öven sloganlarla karşılık verdi.

 

 


Ardından da gerilen ortam sonucu gruplar birbirlerine taş ve sopa fırlattı. Olayı ihbar alan polis, bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak olayların daha da büyümesinin önüne geçti.

 

 

 

 


Taşlı sopalı kavganın ardından olay yeri yakınlarında toplanan Ülkücü gençler, Yenişehir bölgesindeki Koruk Market önüne sloganlar eşliğinde yürüdü.

 

 

 


Koruk Market önünde toplanan Ülkücüler, olayın bir kışkırtma olduğunu söylediler ve dağıldılar.

Yaralılar hastanede

 

 


Birçok kişinin yaralandığı kavgada Ülkücü gruptan İbrahim Koruk ve Serkan Koruk yaralandı. İbrahim Koruk’un başına gelen bir taştan dolayı kulağında kesik oluşurken, Serkan Koruk’un da başından ve vücudunun muhtelif yerlerinden yara aldığı öğrenildi.

 

 


Serkan Koruk’un Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde tedavisi sürerken, İbrahim Koruk taburcu edildi.
Kürt öğrencilerin olduğu grupta da yaralananlar oldu, ancak Kürt öğrencilerin yaralılarını sağlık ekiplerine teslim etmediği öğrenildi.