Ercan Devlet Havalimanı’ndan tasarrufunda bulunan abisinin arkadaşı olan Fade Dijiba Diawara isimli Papua Yeni Gine pasaportuyla çıkış yapmak isterken polisin tespiti üzerine tutuklanan zanlı Aboubacar Sidiki Conde, sahte belgeyi tedavüle sürme, başkasının kimliğine bürünme, sahtekârlıkla kayıt temini suçlarından dün teminat duruşması için Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.
Olayla ilgili bulguları aktaran polis memuru, zanlının 10 Eylül 2011 tarihinde abisinin arkadaşı tarafından posta yoluyla gönderilen Fade Dijiba Diawara adına düzenlenmiş Papua Yeni Gine pasaportuyla İspanya’ya gitmek için Ercan Devlet Havalimanı’ndan çıkış yapmak istediği esnada tutuklandığını ile getirdi.
Zanlının, Güney Kıbrıs’ta öğrenci olduğunu ve Lokmacı Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye geçtiğini dile getiren polis memuru, zanlının İspanya’ya ağabeyinin yanına gitmek için böyle bir yola başvurduğunu dile getirdi.
ÖĞRENCİYMİŞ: Öte yandan mahkemede söz hakkı alan zanlı, çok pişman olduğunu ve Güney’de öğrenci olduğunu dile getirdi. Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, zanlının davalarında hazır bulunması için iki ay süreliğine cezaevine gönderilmesine emir verdi.