Aile İçi Şiddetle Mücadele Koordinasyon Mekanizması, Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi’nin ev sahipliğinde Girnelilerle buluşuyor.
Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, aile içi şiddetin de konuşulacağı toplantı bu akşam 19.00-20.30 saatleri arasında Sevim Ebeoğlu Barış Parkı’nda yapılacak.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediyenin 9 Mart 2018’de hizmete koyduğu Danışma ve Destek Merkezi’nin bugüne kadar 67 kişiye danışmanlık hizmeti verdiğini, 37 kişinin danışmanlık hizmeti almaya devam ettiğini ifade etti.
Güngördü, Danışma ve Destek Merkezinin, şiddete uğrayan kadınlara el uzattığını, aile içi ve kadına yönelik şiddet konusunda farkındalığı artıracak çalışmalar yaptığını, bu amaçla hazırlanan programlara destek verdiklerini söyledi.