7 Kasım 2025 Cuma
OTOMOBİL

Girne’De Çocuklara Ağız Ve Diş Taraması

Girne’de ağız ve diş taraması yapılmaya başlandı.Girne’de, Girne Belediyesi ve Doktor Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi işbirliğinde 3 gün süreyle “Diş çürüğü insanların kaderi değildir” sloganıyla tarama ve eğit
Yayınlama: 12.09.2018 03:00 Güncellendi: 31.10.2025 12:44 2385 okuma
Girne’De Çocuklara Ağız Ve Diş Taraması

Girne’de ağız ve diş taraması yapılmaya başlandı.Girne’de, Girne Belediyesi ve Doktor Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi işbirliğinde 3 gün süreyle “Diş çürüğü insanların kaderi değildir” sloganıyla tarama ve eğitim çalışması yapılıyor.
“Diş çürüğü insanların kaderi değildir” sloganıyla düzenlenen ve 0-15 yaş arası çocukları kapsayacak 3 günlük Ağız ve Diş Tarama çalışması dün başladı.

Girne Açık Pazar’daki Girne Belediyesi Oda Tiyatrosunda ağız ve dişleri taranan çocuklara dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiği anlatıldı.

Taramanın ardından Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Serap Çetiner tarafından ailelere diş sağlığı hakkında eğitim ve bilgilendirici kitapçık verildi.

Tarama ve eğitimler, bugün Zeytinlik Köyevinde, yarın ise Ozanköy köy meydanında 09:30-12:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sağlıklı bireyler yetiştirmek için eğitim ve farkındalığın önemine dikkat çekerek, yerel yönetimlerin sağlık konusunda yapılacak etkinliklere destek çıkıp katkı koyması gerektiğini vurguladı.

Kurumlar arası işbirliğinin önemli olduğunu kaydeden Güngördü, etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Doktor Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi Dekanı Profesör Doktor Serap Çetiner ile Dentist Ferdiye Küçük’e katkılarından dolayı teşekkür etti.