30 Eylül 2026 Çarşamba

Göçmenköy’de uyuşturucu soruşturması: Zanlıya 8 gün ek tutukluluk

Yayınlama: 30 Eylül 2026 Çarşamba 19:13 | Güncellendi: 30.09.2026 17:30 | Kaynak: Kıbrıs Gazetesi | Editör: Kktc Medya
Lefkoşa’da B.H.’nin evinde detektör köpek Lokum eşliğinde yapılan aramada yaklaşık 4 gram Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, öğütücü ve hassas terazi ele geçirildi. Polis, zanlının ifadesinde uyuşturucuyu Göçmenköy’de bir şahıstan 5 gram olarak aldığını söylediğini aktardı. Mahkeme, zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasına emir ve…
Göçmenköy’de uyuşturucu soruşturması: Zanlıya 8 gün ek tutukluluk

Lefkoşa’da B.H.’nin evinde detektör köpek Lokum eşliğinde yapılan aramada yaklaşık 4 gram Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, öğütücü ve hassas terazi ele geçirildi. Polis, zanlının ifadesinde uyuşturucuyu Göçmenköy’de bir şahıstan 5 gram olarak aldığını söylediğini aktardı. Mahkeme, zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Lefkoşa’da “Kanunsuz Uyuşturucu Madde Hint Keneviri Alma ve Tasarrufu” suçlarından tutuklanan B.H., yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis memuru Adnan Kardeşler, 26 Eylül 2026 tarihinde saat 18.15 ile 18.30 arasında zanlının Lefkoşa’daki ikametgâhında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından arama yapıldığını söyledi.

DEDEKTÖR KÖPEK LOKUM EŞLİĞİNDE ARAMA

Polis, detektör köpek Lokum eşliğinde gerçekleştirilen aramada yaklaşık 4 gram ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu belirtti.

Aramada ayrıca içerisinde Hint keneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan plastik öğütücü ile üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazinin bulunarak emare alındığı kaydedildi.

Polis, zanlının tutuklanmasının ardından soruşturma başlatıldığını ve daha önce mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün ek tutukluluk emri alındığını söyledi. Bu süre içerisinde ele geçirilen emarelerin analize gönderildiği belirtildi.

UYUŞTURUCUYU GÖÇMENKÖY’DE ALDIĞINI SÖYLEDİ

Polis, zanlının verdiği ifadede uyuşturucu maddeyi Göçmenköy’de bir şahıstan 5 gram olarak aldığını söylediğini mahkemeye aktardı.

Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, analiz sonuçlarının beklendiğini ve zanlının ifadesinin teyit ve tekzip edilmesi gerektiğini belirterek 8 gün ek tutukluluk talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gizem Erciyas, B.H.’nin soruşturma maksatlı 8 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi