Dünyada ülkelerinden kaçarak kendilerine sığınacak yer arayan göçmenlerin sorunu sürüyor..Mersin açıklarında, 20 kişilik balıkçı teknesiyle yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan Suriye uyruklu 100 kişi yakalandı.
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, göçmen kaçakçılığı yapılacağı ihbarını değerlendiren Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, bir balıkçı teknesini 6 ay süreyle takibe aldı.
Silifke ilçesi Akkum Mahallesi kıyısında bir grup Suriyeli sığınmacının bindirilmesinden sonra Akdeniz’e açılan 20 kişi kapasiteli tekne, Erdemli ilçesinin 5 mil açığında sahil güvenlik ekiplerince durduruldu.
Söz konusu teknedeki Suriye uyruklu 60’ı çocuk 100 kişiyi yakalayan ekipler, onları Erdemli Balıkçı Barınağı’na götürdü. Sığınmacılar daha sonra ifadeleri alınmak üzere polise teslim edildi. Tekne sahibi ise gözaltına alındı.