23 Eylül 2025 Salı
SON DAKİKA
KIBRIS

Grevler genişleyerek devam ediyor

Sendikal Platform’un, hükümetin aldığı ekonomik tedbirlere karşı başlattığı süresiz grev ve eylemler genişleyerek devam ediyor.
Yayınlama: 07.02.2011 02:00 Güncellendi: 23.09.2025 08:21 812 okuma
Grevler genişleyerek devam ediyor

Sendikal Platform’un aldığı karar doğrultusunda Lefkoşa Tapu Dairesi, Mahkemeler ve Nüfus Kayıt Dairesi’nde günlerdir sürdürülen süresiz grevlere bugün Girne ve Gazimağusa’daki mahkemeler de eklendi.

Mahkemelerdeki grevlere Kamu-Sen, KTAMS ve Kamu - İş üyeleri katıldı.
Öte yandan KTAMS ile Kamu – Sen’in, Girne ve Mağusa limanlarında mesai saatleri dışında hizmet verilmemesi eylemi de sürüyor.

ENVERGİL

KTAMS Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Envergil, platformun bugün Girne ve Gazimağusa mahkemelerini de içine alacak şekilde genişlettiği süresiz grevle ilgili basına açıklamada bulundu.

Envergil açıklamasında, Sendikal Platform’un, hükümetin aldığı ekonomik tedbirlere karşı başlattığı süresiz grevin, “ekonomik paketin kaldırılmasına yönelik olduğunu” belirterek, sözkonusu paketi reddettiklerini kaydetti.

“Lefkoşa Tapu Dairesi, Mahkemeler ve Nüfus Kayıt Dairesi’nde süresiz grevler devam etmektedir.  Girne ve Gazimağusa’yı da kapsayacak şekilde genişleyen grev, ekonomik paket geri çekilene dek daha da yaygınlaşarak devam edecektir. Hükümetin dayatmaya çalıştığı paket bizim insanımızın dokusuna uygun olmayan, toplumu yok edecek bir pakettir” diyen Envergil, “28 Ocak’ta varoluş mücadelesi adı altında yaktıkları meşaleyi paket geri çekilene dek söndürmeyeceklerini” kaydetti.

Mehmet Envergil, vermekte oldukları mücadeleyi hükümetin algılayamadığını da ileri sürerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Hükümet, mesajı hala daha tam algılamamıştır. Biz tam olarak algılayabilmeleri için grevi bugün daha da yaygınlaştırarak Lefkoşa’da yaktığımız meşaleyi Girne ve Gazimağusa’ya yükseltmiş bulunuyoruz. İnşallah gerekli mesaj alınır ve paket geri çekilir, çünkü çekilmediği sürece eylemler yaygınlaşarak devam edecektir.”