23 Eylül 2025 Salı
SON DAKİKA
KIBRIS

Halk Kürsüsü Doğanköy de kuruldu

Birçok bölgeyi ziyaret ederek, ”Halk Kürsüsü” oluşturan DP yetkilileri, bu çerçevede Doğanköy halkının isteği üzerine “Halk Kürsüsü”nü bu köye taşıdı.
Yayınlama: 27.05.2012 03:00 Güncellendi: 22.09.2025 06:02 700 okuma
Halk Kürsüsü Doğanköy de kuruldu


DP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye gore, Doğanköy Muhtarlığı bahçesinde gerçekleşen toplantıda Genel Başkan Serdar Denktaş, Genel Sekreter Bengü Şonya ve parti yetkililerini köy halkı, çocuklarıyla birlikte ellerinde “İbadet yapmak istiyoruz, inanç özgürlüğümüzü hiç kimse kısıtlayamaz. Köyümüze cami istiyoruz” ifadelerinin de yer aldığı pankartlar, KKTC ve TC bayrakları ve Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın posteri ile karşıladı.

 

 


KÖY MUHTARI HALİL ANILDI

 


Kürsüye çıkarak ilk konuşmayı gerçekleştiren Doğanköy Muhtarı Halil Anıldı, köylerinin son yıllarda hızlı bir konutlaşma ve gelişim yaşadığını; buna bağlı olarak nüfusun arttığını ve artmaya devam ettiğini; bugün itibarıyla ise köy nüfusunun 2 binin  üzerinde olduğunu söyledi.

 

 


Anıldı, nüfusun artması ile birlikte sorumluluklarının ve sorunlarının doğal olarak arttığına dikkat çekerek, köy halkının en büyük talebinin köyde eksikliğini hissettikleri bir camii olduğunu belirtti.

 

 

 


“Kırk yıldır köyümüzde duyulmayan ezan sesini artık duymak istiyoruz” diyen köy muhtarı,  caminin olmayışı nedeniyle köylülerin dini vecibelerini yerine getirmede sıkıntı yaşadığını, cenazelerini bir başka bölgenin camisine götürmek ve orada cenaze namazı kıldırmak zorunda kaldıklarını belirterek, köy halkının taleplerini dile getirdi.

 

 

 


Köye cami yapılması  konusundaki uğraşlarını ve karşılaştıkları engelleri anlatan Anıldı, köy halkının talebinin yetkililerce dikkate alınmamasından yakındı.

 

 


Camii inşasına başlandığı sırada Girne Kaza Mahkemesi’nde alınan bir ara emriyle inşaatın durdurulduğuna da dikkat çeken köy muhtarı, “Bu durum KKTC tarihinde bir ilktir” dedi.

 

 

 


Anıldı, “Köy muhtarıyım ve köylümün talebini yerine getirmek benim görevim. Kimse beni yıldıramaz, köyümüze bir camii yaptırmak bizim için bir namus, şeref ve gurur meselesi olmuştur” şeklinde konuştu.

 

 

 


Anıldı, köylerinde İngilizlerin de yaşadığını hatırlatarak, kilisenin varlığına dikkat çekti ve tüm inançlara saygı duyduklarını belirtti.

 

 

 


Daha sonra, aralarında çocukların da bulunduğu köy halkı, kürsüye çıkarak taleplerini dile getirdi ve DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’tan konuyu Meclis gündemine taşımasını istedi.

 

 

 


SERDAR DENKTAŞ

 


Köylüyü dinleyerek, sorun, sıkıntı ve beklentilerini not alan DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ise konuşmaların sonunda Doğanköy’lülere seslenerek, “Talebinizi ortaya koydunuz, bunu da büyük bir cesaret ve yüreklilikle seslendiriyorsunuz.

 

 

 

 

Herhalde cevabını da olumlu olarak alacaksınız. Biz de DP olarak gerekli girişimleri başlayacak, gerekirse Meclis gündemine taşıyacağız” dedi.