Slovakya’nın Lefkoşa Büyükelçisi OksanaTomova,LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya, Türk ve Rum belediyelerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri ile adanın kuzey ve güneyindeki siyasi partilerle yaptıkları toplantılar hakkında bilgi verdi.
Tomova, söz konusu toplantıların iki toplum arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı yaptığını belirtti.
Slovakya’nın 1 Temmuz 2016 itibarı ile Avrupa Birliği Dönem Başkanı olacağını hatırlatan Tomova, bu kapsamda LTB ile işbirliği içinde bir etkinlik düzenlemek istediklerini sözlerine ekledi.
LTB Başkanı Harmancı da Lefkoşa Rum Belediyesi ile yapılan ortak çalışmaların yanı sıra LTB’nin plan ve projeleri ile ilgili Tomova’ya bilgi verdi ve işbirliğine hazır olduğunu söyledi.