Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, WTE tarafından işletilen LTB’ye ait Haspolat Atık Su Arıtma Tesisi’nde, şirket ve Dev-İş üyeleriyle görüştü.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre Harmancı, bir kişinin işten uzaklaştırıldığı gerekçesiyle Dev-İş’in başlattığı süresiz grevin diyalog yoluyla çözümlenmesini temenni etti.
Harmancı, “Çalışma Bakanlığı’nın bu konuda olumlu bir rol üstlenmesini ve çalışanlarla işveren arasında arabulucu olmasını arzu ediyoruz. Hiç kimsenin burada yaşanan sıkıntılardan mağdur olmasını istemiyoruz” dedi.
Öte yandan, Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yalınkaya da yazılı açıklama yaparak, DEV-İŞ’e bağlı Emek-İş’in, Haspolat Arıtma Tesisi’nde başlattığı greve destek belirtti.