23 Eylül 2025 Salı
SON DAKİKA
KIBRIS

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi... Aile Fotoğrafı Çektirildi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye 30’un üzerinde ülkenin devlet ve hükümet başkanlarını karşıladı.
Yayınlama: 14.04.2016 03:00 Güncellendi: 22.09.2025 13:44 511 okuma
İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi... Aile Fotoğrafı Çektirildi

İstanbul, 14 Nisan 16 :  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye 30’un üzerinde ülkenin devlet ve hükümet başkanlarını karşıladı.

Erdoğan, zirveye katılan liderleri, kongre merkezinin dışında oluşturulan ve katılımcı ülkelerin bayraklarının yer aldığı platformda karşıladı.

Erdoğan, liderlerle tek tek tokalaşarak kısa süre sohbet etti. Yaklaşık 1,5 saat süren karşılamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve konuklar aile fotoğrafı çektirdi. Aile fotoğrafında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da yer aldı.

Bu arada Erdoğan, koyu renk takım elbise, beyaz gömlek üzerine bordo renkli kravat kullanırken, bazı ülkelerin temsilcilerinin zirveye geleneksel kıyafetleriyle katıldığı görüldü. Erdoğan ile zirveye katılan liderler yakalarına İİT 13. Zirvesi rozeti taktı.

Öte yandan, basın mensupları da kendileri için oluşturulan platformdan karşılama anını görüntüledi.