7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

İstanbul’Da Patlama

İstanbul’da bu sabah meydana gelen terör saldırısında 11 kişi öldü, 36 kişi yaralandı.
Yayınlama: 08.06.2016 03:00 Güncellendi: 03.11.2025 17:08 304 okuma
İstanbul’Da Patlama

İstanbul yine terör saldırısı ile sarsıldı.

Vezneciler semtinde yapılan saldırının hedefi, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne nöbet değişimi için giden Çevik Kuvvet ekibiydi.

Çevrede büyük yıkıma neden olan saldırıda 6’sı polis 11 kişinin hayatını kaybetti, 9’u polis 36 kişi de yaralandı.

Olay yerinde bulunan şüpheli bir paket de kontrollü şekilde patlatıldı.

Saldırının ardından metrolarda bomba alarmı verildi.

Bazı seferler iptal edilirken, yolcular yoğun aramalardan geçirildi.

Yaralıları ziyaret eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teröre karşı mücadelenin süreceğinin altını çizdi.

Erdoğan, “Güvenliği sağlamakla yükümlü insanlara karşı bu adımlar, bu terör eylemleri yapılmaktadır. Bunun affedilir, bağışlanır yanı yoktur. Teröristlere karşı da biz mücadelemizi de sonuna kadar yılmadan, usanmadan vereceğiz” dedi.

Saldırıyı herhangi bir terör örgütü üstlenmezken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, olayla ilgili soruşturma çerçevesinde, 4 kişiyi gözaltına aldı.