İşyerindeki bir garsonun dikkati sayesinde fark edilen olay sonrası Mavideniz kaldırıldığı hastanede tedavi edildikten sonra, canına kastettiği için polis tarafından tutuklandı.
Söz konusu gencin psikolojik problemleri olduğu ve sürekli olarak aynı yönetme başvurduğu öğrenilirken, Mavideniz’in dün bir süre bet ofiste oturduğu, daha sonra saat 17.15 sıralarında ikinci kattaki tuvaletlere çıktığı bildirildi.
Tuvalet kabinine aldığı bir sandalyeyi kapıya dayayarak içeri girilmesini engelleyen Mavideniz’in üzerindeki jiletle boğazını kestiği belirtildi.
Bet ofiste çalışan bir garsonun durumu fark etmesi üzerine kapıyı güçlükle açarak, içeriye girdiği ve yerde sinir krizi geçiren genci, sakinleştirmeye çalıştığı öğrenildi.
Tuvaletten bet ofiste bulunanların yardımıyla çıkarılan genç, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nden gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Boğazındaki yarası derin olmayan Mehmet Mavideniz, hastanede yapılan ilk yardım tedavisinin ardından taburcu edildi. Ancak, yasalarımızda ‘intihara teşebbüs etmek’ suç olduğu için Mehmet Mavideniz polis tarafından tutuklandı ve hakkında soruşturma başlatıldı.
Mehmet Mavideniz’i tanıyan bölgedeki vatandaşlar, bu gencin psikolojik sorunları olduğunu ve daha önce de benzer şekilde intihar teşebbüslerinde bulunduğunu iddia ederek, devletin bu gence sahip çıkarak tedavi ettirilmesini istedi.