11 Eylül 2026 Cuma

Karalım şirketine ait araç kundaklandı

LEFKOŞA 793
Yayınlama: 03 Nisan 2013 Çarşamba 03:00 | Güncellendi: 05.09.2026 00:45 | Editör: Kktc Medya
“Karalım” şirketine ait park halindeki lüks araç, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verildi
Karalım şirketine ait araç kundaklandı

Ülkemizde son zamanlarda yaşanan lüks araçların kundaklama olayına dün bir yenisi daha eklendi.


Başkent Lefkoşa’nın Göçmenköy bölgesinde sabah saat 03.00 sıralarında park halindeki lüks arazi tipi Range Rower araç, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verildi.


İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen araçta büyük çapta zarar meydana geldi. Akıllara, “Lüks araçların kim ya da kimler tarafından yakıldığı ve amaçlarının ne olduğu?” sorularını getirdi.


Olay dün sabah saat 03.00 sıralarında Göçmenköy’de Uludağ Sokak’ta meydana geldi. Park halinde bulunan “Karalım CO. LTD” isimli şirketine kayıtlı HB 293 plakalı 2004 model Range Rower marka arazi tip araç, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yakıldı. Yoldan geçen vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, kısa sürede yangına müdahalede bulundu.


Kundaklamadan kısa bir süre sonra aracının yandığını fark eden ve olay karşısında oldukça şaşkın olan Mehmet Salih Karalım, gece saat 23.00 sıralarında aracını park ettiğini söyledi. Meseleyle ilgili soruşturma başlatan polis, kundaklama olayına karışan kişileri arıyor.


Daha önce Dikmen’de 15 Şubat 2013’te evinin önünde park halinde bulunan Hüsnü Durusoy’a ait Range Rover marka HN 700 plakalı araç ve Altınkaya Restoran’a ait kiralık otomobil, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yanıcı madde dökülerek ateşe verilmişti. Ardından 20 Mart 2013 tarihinde tanınmış işadamlarından Hüseyin Tüfekçi’ye ait lüks otomobil, villasının önünde park halindeyken kasti hasara uğratılmıştı.