5 Ekim 2025 Pazar
TÜRKİYE

Kıbrıs’a Doğalgaz aramaya Dededen kalma gemi yolladık

Kılıçdaroğlu: “Kıbrıs rum kesimi, milyarlarca metreküplük doğalgaz buldu. Sözde savaş hali ilan edecektik. Dededen kalma piri reisi gönderebildik.
Yayınlama: 29.01.2013 02:00 Güncellendi: 04.10.2025 12:12 1951 okuma
Kıbrıs’a Doğalgaz aramaya Dededen kalma gemi yolladık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kıbrıs Rum Kesimi, milyarlarca metreküplük doğalgaz buldu. Sözde savaş hali ilan edecektik. Dededen kalma Piri Reis'i gönderebildik, gemi bile gönderemedik. Çünkü komutan yok. Onun için yeni bir süreci başlatmak zorundayız'' dedi

 


AA’nın haberine göre, Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 


Özel mahkemelerin adalet dağıtmadığını, adaletsizlik yaptığını savunan Kılıçdaroğlu, mahkemeye talimat verenin bile mahkemeden şikayet eder noktaya geldiğini öne sürdü.

 


Kılıçdaroğlu, ''Bunları söyleyen Sayın Başbakan'ın vicdanı yeni mi uyandı, jeton yeni mi düştü, bilmiyoruz. Ama geldiği nokta Türkiye açısından iyi bir nokta, haksızlığı o da görüyor. Doğu Akdeniz'e deniz kuvvetlerini gönderemiyorlar artık. Güney Kıbrıs Rum Kesimi, milyarlarca metreküplük doğalgaz buldu. Sözde savaş hali ilan edecektik. Dededen kalma Piri Reis'i gönderebildik, gemi bile gönderemedik. Çünkü komutan yok. Onun için yeni bir süreci başlatmak zorundayız'' dedi.