Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, kendi sosyal medya hesabı üzerinden süreci değerlendirdi.
Başbakan Yardımcılığı’ndan verilen bilgiye göre, Serdar Denktaş, Rum Lider Nikos Anastasiadis ve Rum basının söylemlerine bakıldığında Kıbrıs Türk halkı için gidişatın endişe verici olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ‘endişelenmeyin’ yönündeki telkinlerine dikkat çekti.
Denktaş Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ise; “Biz size inanıyoruz ancak siz Anastasiades ve Rum halkının çoğunluğuna inanıp güvenebiliyor musunuz?” diye sordu.
İki taraf farklı düşünerek bir plana evet denir ve sonrasında gerçeklerle karşılaşınca durumun ne olacağını da soran Denktaş, “O an geldiği zaman yanı başımızda her adımlarında şikayetçi olduğumuz Türkiye de olamayacak” dedi.