Lefkoşa kaza sınırındaki bir gece kulübünde çalışmak amacıyla KKTC’ye gelen ve yapılan kontrollerde AIDS teşhisi konularak sınır dışı edilen Rus uyruklu 23 yaşındaki Ekatherina Rauzhina isimli kadının aslında, 2 Temmuz -26 Aralık 2012 tarihlerinde de Kıbrıs’ta olduğu ve başka bir gece kulübünde çalıştığı ortaya çıktı.
Ekatherina’nın, Kuzey Kıbrıs’ta 6 ay çalışması endişeleri daha da artırdı.
Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Dr. Hatice Faydalı, kadının KKTC’ye yeni geldiğini ve ilk kontrollerinde yapılan tahlillerinde hastalığının ortaya çıktığını ve kadının sınır dışı edildiğini doğrulamıştı.
KEYİB açıklama yaptı
Gece kulübünde çalışmak için KKTC’ye getirilen Rus uyruklu bir kadının AIDS teşhisiyle sınır dışı edildiğine ilişkin dün gazetemizde yayımlanan “Temas edenler panikte” başlıklı haber üzerine Kıbrıs Eğlence Yeri İşletmeleri Birliği (KEYİB) Yönetim Kurulu bir açıklama yaptı ve endişeye gerek olmadığı telkininde bulunuldu.
KEYİB’in açıklamasında şöyle denildi:
“Bugün 25.03.2013 tarihli gazetenizin ikinci sayfasındaki ‘TEMAS EDENLER PANİKTE” yazınızla ilgili açıklama gereği duyulmuştur. Herhangi bir bayan gece kulübünde ön izinli geldiği zaman bir saat içerisinde havaalanından devlet hastanesine sevk edilip, karantinaya alınır. Bahsedilen bayanda karantinaya alınıp tüm tahliller yapılmıştır ancak tahliller neticesi bu bayanın bahsedilen hastalık tahliller neticesi ortaya çıkmış ve ilk uçakla hemen geldiği ülkeye hastane tarafından gönderilmiştir.
Prosedür gereği gelen bayan temiz çıktığı zaman kulüplerine verilmektedir. Söz konusu bayanın giriş-çıkış belgeleri elimizde bulunmaktadır. Bu durum böyle iken kulaktan dolma haberlerle insanları tedirgin etmenin lüzumsuz olduğunu bildirir, yönetim kurulu olarak böyle bir açıklamayı uygun görür, saygılar sunarız.”