7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Kktc Fuarı-Tanıtım Günleri İstanbul’Da Başlıyor

“1.KKTC Fuarı ve Tanıtım Günleri”, İstanbul CNR EXPO’da başlıyor. 12 Kasım’a kadar sürecek fuar için Başbakan Hüseyin Özgürgün, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğl
Yayınlama: 09.11.2016 03:00 Güncellendi: 06.11.2025 10:44 872 okuma
Kktc Fuarı-Tanıtım Günleri İstanbul’Da Başlıyor

“1.KKTC Fuarı ve Tanıtım Günleri”, İstanbul CNR EXPO’da başlıyor.

12 Kasım’a kadar sürecek fuar için Başbakan Hüseyin Özgürgün, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu katılıyor.

Londra’daki turizm fuarında bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da Londra’dan İstanbul’a geçecek.
Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın Türkiye Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle ilk kez düzenlediği ve saat 10.00’da başlayacak fuar, 2 bin metrekarelik alanda yer alıyor.

Ülke ekonomisine katkı yanında turizm ve kültür alanında iki ülke arasında işbirliğinin güçlendirilmesi amacını taşıyan fuarda, Turizm ve Çevre Bakanlığı Kıbrıs evi konseptiyle yerini aldı.

Ev üzerinde “Kuzey Kıbrıs… Sizin bir Ada’nız var, burada berrak bir deniz var” ifadeleri yer alıyor.

Kıbrıs evinde, avlusu, üzüm asması ve Kıbrıs’a özgü masa sandalyelerle ziyaretçilere görsel bir şölen yaşatılacak.

Kıbrıs evinin avlusunda Bakanlık ve Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Restorantcılar Birliği, Kıbrıs Türk Rehberler Birliği, Karpaz Eko Turizm Birliği, Sağlık Turizm Konseyi, Kuzey Kıbrıs Dalış Merkezleri Birliği’ne ait tanıtım masaları olacak.

1.KKTC Fuarı ve Tanıtım Günleri’ne Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, KKTC Emlakçılar Birliği, Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği, üniversiteler, turizm örgütleri de katılıyor.

Öte yandan 1’inci KKTC Fuarı-Tanıtım Günleri’nin açılışı, BRT 1 televizyonundan canlı yayınlanacak.