7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Kktc Hastanelerinde Bir İlk

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi, hamileler için doğuma hazırlık ve nefes eğitimi kursları başlattı.
Yayınlama: 14.04.2016 03:00 Güncellendi: 06.11.2025 18:50 604 okuma
Kktc Hastanelerinde Bir İlk

Girne Doktor Akçiçek Hastanesi, hamileler için doğuma hazırlık ve nefes eğitimi kursları başlattı.

Ebe ve Doğuma hazırlık eğitmeni Nebahat Dal’ın, Girne Doktor Akçiçek hastanesi doğuma hazırlık ve nefes eğitimi odasında veridği eğitimlere, farklı bölgelerde yaşayan ya da özel hastane veya kliniklerde doğum yapacak hamileler, ücretsiz olarak katılabilecek.

Bu eğtimler için Girne Doktor Akçiçek hastanesinde oluşturulan doğuma hazırlık ve nefes eğitimi odası düzenlenen sembolik bir törenle resmen hizmete girdi. Nebahat Dal, sonyıllarda kadınların normal doğuma teşvike dilmediğini belirterek, bu eğitimleri başlatmaktaki hedeflerinin, hamileleri korkularından arındırarak, doğumun aslında bedenlerinin bir işi olduğunu öğretmek ve normal bir doğum yapmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Dal, hamilelerin bu eğitimlerde, doğum tercihlerini belirleyerek, doğru nefes tekniklerini, kendilerine doğumda yardımcı olacak aktif doğum pozisyonlarını öğrendiklerini belirtti. Nebahat Dal, her Perşembe, 12:30-15:30 saatleri arasında gerçekleşen ve 1 ay sürecek kurslara tüm hamilelerin katılabileceğini kaydetti.

Kursu tamamlayan hamilelerden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyen Dal, eğitim alan ilk grup içinde yer alan bir hamilenin başarıyla normal doğum gerçekleştirdiğini kaydetti.

Lefkoşa Doktor Burhan Nalantoğlu Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi Şefi Doktor Musa Olgu da yabancı ülkelerde bu tür eğitimlerin sağlık sistemin altyapısının bir parçası olduğunu dile getirdi. Hamilelerin doğum korkuları nedeniyle sezeryana yöneldiğini belirten Olgu, normal doğumun avantajları hakkında bilgi verdi.

Girne Doktor Akçiçek hastanesindeki doğum hazırlık ve nefes Çalışmaları eğitimine katılan kursiyerler de doğum korkularını aştıklarını ve doğum hakkında bilinçlendiklerini söyledi.