Kan bağış etkinliğine Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Başkanı Namık Cafer ve KKTC Telsim Genel Müdürü Ahmet Ulubay da katıldı.
ULUBAY
Etkinlikte basına açıklamalarda bulunan KKTC Telsim Genel Müdürü Ahmet Ulubay, insanoğlunun manevi değerlerini hatırlatmak amacıyla belirli özel günler ve haftalar düzenlediğini kaydetti ve bunlardan en önemlilerinin insan hayatıyla ilgili özel günler olduğunu belirtti.
Kanın insan hayatı için çok önemli bir unsur olduğunu kaydeden Ulubay, kan haftasında KKTC Telsim çalışanları olarak bir katkı yapmak istediklerini ifade etti.
KKTC Telsim’in bir çok alanda farklı sorumluluk projeleri olduğunu dile getiren Ulubay, finansal katkı sağladıkları projelerin yanında manevi olarak katkı sağladıkları projelere de önem verdiklerini söyledi.
Kan bağışının önemini yaşadıklarıyla öğrendiğini vurgulayan Ulubay, 6 ay ya da yılda bir kere kan bağışı yaptığını ve kan vermenin insan sağlığı açısından önemli olduğunu dile getirdi.
CAFER
Kızılay Başkanı Namık Cafer de dünyanın her yerinde ihtiyaç duyan insanların yardımına Kızılay ve Kızılhaç’ın koştuğunu söyleyerek geçen yılın dünyanın bir çok yerinde yaşayan insanlar için zor bir yıl olduğunu vurguladı.
KKTC’de kan stoklarına daima ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Cafer, kan bağışı seferberliği başlattıklarını ve bağışlanan her damla kanın hayat kurtardığını belirtti. Cafer tüm halkı kurum ve kuruluşları kan bağışı yapmaya davet etti.
KAŞİF
Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif de “Kan ver Yaşat “ sloganıyla yola çıktıklarını ifade ederek Kızılay’ın bu slogana uyarak çağrı yaptığını ve Telsim’in böyle bir manevi katkı yaparken diğer kurum kuruluşlara da örnek olduğunu belirtti.
Kızılay’ın her zaman insanoğlunun ihtiyaç duyduğu yerde olduğunu dile getiren Kaşif, Sağlık Bakanlığı’nın da bir süre önce kan bağış kampanyası yaptığını ve diğer bakanlıklara da çağrı yaptığını hatırlattı.
Kan stoklarına her zaman ihtiyaç duyulduğunu belirten Kaşif, bir aydır kan stoklarının arttığını dile getirdi. Geçen yıl Mağusa’daki Devlet Hastanesi’ne kan bankası kurulduğunu ve buranın zaman zaman Lefkoşa’yı desteklediğini kaydeden Kaşif hedeflerinin gelecek yıl Girne Akçiçek Hastanesi’ne de kan merkezi istasyonu kurulması olduğunu belirtti.