29 Haziran 2026 Pazartesi

KTOEÖS, Öğrencilerin notları söylenecek

KIBRIS 770
Yayınlama: 16 Şubat 2012 Perşembe 02:00 | Güncellendi: 27.06.2026 11:28 | Editör: Kktc Medya
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, yarın, ilahiyat bölümü açılması gerekçesiyle Haspolat Meslek Lisesi’nde 11.00 - 13.00 saatleri arasında grev yapacak.
KTOEÖS, Öğrencilerin notları söylenecek

Sendikanın öğrenci notlarını açıklamama eyleminde değişikliğe giderek, yarından itibaren öğrencilere notlarını söylemeye başlayacaklarını, ancak idareye iletmeyeceklerini de açıkladı.


Sendika yönetim kurulunun, okulları temsil eden sendika üyelerinin oluşturduğu “temsilciler kurulu” ile konuyu Cuma günü değerlendireceğini belirten Gökçebel, hükümetin sorunu çözme niyetinde olmadığına inandıklarını ifade etti.


İlahiyat bölümü açılmasının ve külliye yapım planlarının “Kıbrıs Türk halkına yönelik bir saldırı” olduğunu savunan Gökçebel, “Yönetim kurulumuz ilahiyat alanının açılmasını toplumumuza yapılan ekonomik, siyasi, demografik, sosyal ve kültürel saldırıların bir parçası olarak algılamaktadır” dedi.