Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun su konusundaki açıklamasını eleştirdi.
Elcil, Türkiye hükümetlerinin çıkarlarına dokunulunca hemen saldırıya geçtiğini savunarak, “Kıbrıs Türk toplumu sahipsiz değil, mücadeleden geri kalmayacağız” dedi.
Elcil, “Öncelikle Eroğlu, adaya getirilen suyu bize kaç paraya satacaklarını söylesin” ifadelerini kullandı.
Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu su konusuyla ilgili olarak, “Orada bir karar vermemezlik var. Biz şunu söyledik, ‘500- 600 milyon daha harcayalım, orayı dört dörtlük çiçek gibi yapalım. İşletelim, size ondan sonra teslim edelim’ dedik. Beyefendiler karar verecekler” demişti.