Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Örgütlenme Sekreteri Besim Baysal, Lefkoşa Vakıf Anaokulu’ndaki “öğretmen fazlası” sorununun çözümlenmemesi halinde eyleme gideceklerini açıkladı.
Baysal, konuyla ilgili 1 Mart Salı günü okul önünde yaptıkları basın açıklaması sonrası, okuldaki diğer öğretmenlere mobing uyguladığını ve derslere girmediğini iddia ettikleri öğretmenin, kendisi de öğretmen olan eşinin sabah mesai saatlerinde okula giderek öğretmenlere tacizde bulunduğunu iddia etti.
Baysal,“konunun Eğitim Bakanlığı’nın bilgisine getirilmesine rağmen bakanlık tacizde bulunan öğretmenleri partizanca kayırmaya devam etmektedir.Taciz olayı polise şikayet konusu yapılmış olup, Eğitim Bakanlığı mesai saatleri içinde okulunda bulunmayan ve her ne sebeple olursa olsun başka bir okula izinsiz olarak giderek, tacizde bulunan bu öğretmenle ilgili adım atmayarak suç işlemektedir” ifadelerini kullandı.
Baysal, bu sorunun çözülmemesi halindeeyleme gideceklerini açıkladı.