7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Kurban Bayramı Kutlanıyor

İslam dünyasının iki bayramından biri olan Kurban Bayramı’nın ilk gününü idrak ediyoruz. Bayramın ilk günü, ülke genelinde kayda değer üzücü olay yaşanmadı.
Yayınlama: 12.09.2016 03:00 Güncellendi: 05.11.2025 23:35 317 okuma
Kurban Bayramı Kutlanıyor

Kurban Bayramı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelinde bu sabah 07.05’te tüm camilerde kılınan Bayram Namazı ile başladı.

Din İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Bayramı Namazı Güney Kıbrıs’taki Limasol Köprülü Camii ve Bayraktar Camii’nde saat 07.30’da, Hala Sultan Teknesi’nde saat 08.30’da kılındı.

Hala Sultan Tekkesi, Kurban Bayram süresince saat 19.30’a kadar açık olacak. Tekke, Cumartesi ise saat 17.00’ye kadar açık kalacak.

Polis Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nı halkın huzur ve güven içinde geçirmesi için, görev ve sorumluluklarının gerektirdiği tüm emniyet tedbirlerini aldığını duyurdu.

Açıklamaya göre, Polis vatandaşların şikâyet ve yardım taleplerini değerlendirmek için “155 POLİS İMDAT, 199 İTFAİYE, 156 ALO NARKOTİK” ve diğer telefon hatları ile kesintisiz 24 saat hizmet verecek.

Polis Genel Müdürlüğü, halkı derin üzüntüye boğan, ülkeyi maddi ve manevi kayıplara uğratan trafik kazalarına hep birlikte “dur” diyebilmek için, aldıkları tedbirlerin yanında vatandaşların da tedbirler almasını istedi.

Alınması istenen tedbirler arasında trafik kurallarına uyulması, sürat yapılmaması, araç kullanılacağında alkol alınmaması, araç kullanırken cep telefonu ile konuşulmaması gibi tedbirlere dikkat çekildi.

Kurban Bayramı nedeniyle Merkezi Cezaevi’nde bulunan mahkum ve tutuklular, 15 Eylül’e kadar düzenlenen programa uygun olarak yakınları ile açık görüşme yapabilecekler.

Kurban Bayramı dolayısıyla Din İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Larnaka’da bulunan Hala Sultan Tekkesi’ne bayramın son günü olan 15 Eylül Perşembe toplu ziyaret gerçekleştirilecek.