7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Kürtaj Operasyonunda Yeni Gelişme

yasa dışı kürtaj olayıyla ilgili polis, Hz. Ömer Türbesi civarındaki ağaçlık alanda 2 fetüs kalıntısı daha buldu.
Yayınlama: 28.02.2016 02:00 Güncellendi: 06.11.2025 13:44 298 okuma
Kürtaj Operasyonunda Yeni Gelişme

Girne’de dün ortaya çıkarılan yasa dışı kürtaj olayıyla ilgili polisin çok yönlü soruşturması sürüyor. 4’ü doktor toplam 8 kişinin tutukluluğunun devam ettiği olayla ilgili zanlılardan birinin ifadesi uyarınca bugün yeni kalıntılara ulaşıldı. Hz. Ömer Türbesi civarında yapılan kazıda, 2 fetüs kalıntısı daha saptandı.

Böylece bulunan fetüs kalıntısı sayısı 7’ye yükseldi. Dün biri 7 aylık bebek cesedi olmak üzere 5 kalıntı daha bulunmuştu.
2013’ten beri yasa dışı kürtajların yapıldığı belirlenen Girne Ada Hospital’de görevli 4 doktor 1 hemşire, 1 ebe, 1 güvenlik ve 1 sekreter hakkında dün çıkarıldıkları mahkemede 3’er gün tutukluluk kararı alınmıştı.

Sağlık Bakanlığı da Ada Hospital’i 3 ay süreyle kapatmıştı. Öte yandan olay Türkiye’de de yankı buldu. Bazı medya organları habere geniş yer verdi. Kürtaj şebekesinin Türkiye’den hamileliği ilerlemiş kadınları Kıbrıs’a getirerek hamilelik evresine bakılmaksızın bunlara Ada Hastanesi’nde yasadışı kürtaj uygulandığının belirlendiğini aktaran Türkiye Medyası’, “Soruşturma ilerledikçe şebekenin Türkiye bağlantılarının da ortaya çıkacağı ve tutuklamaların devam edeceği belirtiliyor” ifadelerine yer veriyor.