23 Eylül 2025 Salı
SON DAKİKA
DÜNYA

Lavrov: Kıbrıs’Ta Dışarıdan Çözüm Empoze Edilmesi Kabul Edilemez

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’nın Kıbrıs konusundaki görüşünü dile getirdi. Lavrov, Kıbrıs sorununun, adadaki toplumlar tarafından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararı doğrultusunda çözülmesi gerektiğ
Yayınlama: 07.12.2018 03:00 Güncellendi: 23.09.2025 16:18 1993 okuma
Lavrov: Kıbrıs’Ta Dışarıdan Çözüm Empoze Edilmesi Kabul Edilemez

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’nın Kıbrıs konusundaki görüşünü dile getirdi.

Lavrov, Kıbrıs sorununun, adadaki toplumlar tarafından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararı doğrultusunda çözülmesi gerektiğini, dışarıdan çözümlerin empoze edilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Lavrov, “Kıbrıs sorunu için herkes için kapsamlı, adil, kalıcı ve uygulanabilir bir çözüm gerektiğine inanıyoruz. Nihai karar, farklı parametreler göz önünde bulundurularak Kıbrıs’taki toplumlar tarafından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararı doğrultusunda müzakereler sonucunda alınmalı” dedi.

Dışarıdan hazır çözümlerin ve yapay süreçlerin empoze edilmesini kabul edilmez olarak değerlendiren Lavrov, Rusya’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin çözümün dışarıdan faktörleriyle ilgili bir karar alması teklifinin geçerli olduğunu ekledi.

Lavrov, uluslararası hukuk, karşılıklı saygı çerçevesinde diyalog ve diplomasi ile Akdeniz’in güvenlik ve istikrarının yanı sıra halkları için barış ve refahın sağlanabileceğini vurguladı.