8 Kasım 2025 Cumartesi
DÜNYA

Leadsom Çekildi

İngiltere'de başbakanlık için yarışan iki kadın adaydan Andrea Leadsom ise adaylıktan çekildi.
Yayınlama: 12.07.2016 03:00 Güncellendi: 07.11.2025 15:31 293 okuma
Leadsom Çekildi

İngiltere’de Muhafazakar Parti liderliği ve başbakanlık için yarışan adaylardan Enerji Bakanı Andrea Leadsom yarıştan çekildi.

Leadsom’un adaylığını çekmesiyle geriye bir tek 2’inci Demir Lady olarak adlandırılan İçişleri Bakanı Theresa May kaldı.

Aldığı oyları istikrarlı ve güçlü bir hükümet için yeterli görmediğini belirten Leadsom, “Theresa May party içi oylamada yüzde 60’ın üzerinde destek gördü. Kendisi, söz verdiği gibi İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecini, İngilizlerin çıkarlarını koruyacak şekilde yönetebilecek en ideal kişi” diyerek rakibini desteklediğini açıkladı.

May, AB üyeliği referandumunda Birliği savunduğundan bazı partililer İçişleri Bakanı’nı Başbakanlık için uygun bulmuyor.