23 Aralık 2025 Salı
KIBRIS

Limonlar dalında üretici isyanda

Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği Ali Alioğlu, dalında kalan 6 bin tona yakın limonun akıbeti belli olmadan hükümetin zamlar yapmasının üreticiyi tedirgin ettiğini belirtti.
Yayınlama: 21.11.2011 02:00 Güncellendi: 23.12.2025 02:00 861 okuma
Limonlar dalında üretici isyanda

Alioğlu, limon ihracatı konusunda gerek hükümetin, gerek Cypfruvex’in gerekeni yapmadığını ve tatmin edici ses çıkarmadığını söyledi. Alioğlu, “Hal böyle iken hükümetin elektrik, akaryakıt ve zirai tarım ilaçlarına yaptığı yüzde 36’ya varan zamlar, üreticiyi çıkmaza itti” dedi.


Alioğlu, şöyle devam etti:


“Doğrudan gelir desteğini biz hükümete geldiğimizde eski haline yani 160.TL’den 240 TL’ye çıkaracağını söyleyen bu hükümet, bugün 160 TL’yi dahi gününde ve zamanında ödeyemeyecek kadar aciz duruma düşmüştür. Kıbrıs Türk Narenciye Üreticiler Birliği bu sorunların derhal çözülmesi ile ilgili hükümeti zam yaparak bu sektörü batırmaya değil bu sektörün ayakta kalabilmesi için iş yapmaya davet ediyoruz. Aksi takdirde olağanüstü eylemlerimizi faaliyete geçireceğiz”