Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, katıldığı bölge toplantısında Türkiye’den gelen su ve Belediye Meclisi’nin kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Harmancı, kendisinin bir yıllık geçiş döneminde suyu almaktan yana bir düşünce içerisinde olduğunu, bir yıl sonra suyun yönetiminin özel bir şirkete devredilmesi ile çok bilinmeyenli durumlar oluşabileceğini, bu konuda yurttaşların iyice düşünmesi gerektiğini ifade etti.
Mehmet Harmancı, “Geçiş döneminin tamamlanacağı bir yıl sonra Lefkoşa’da referandum da dahil her seçeneği değerlendireceğiz. Önümüzdeki dönemin konusu suyu özel şirketin mi yoksa belediyenin mi yönetmesi olacak. Bu konuda toplum menfaatlerini en ön planda tutarak bir yol izleyeceğiz” dedi.
Yurttaşların Lefkoşa Belediye Meclisi’nin kararını suyu reddetmek olarak değil suyun koşullarını yeniden değerlendirmek olarak yorumlaması gerektiğini belirten Harmancı, kendilerine düşen görevin tüm tarafların hassasiyetini en kısa sürede gidererek su konusunu tamamına erdirmek olduğunu söyledi. Harmancı, bu konuyla ilgili Belediye Meclisi’nin yeniden toplanmasının söz konusu olabileceğini de kaydetti.