23 Eylül 2025 Salı
SON DAKİKA
GAZİMAĞUSA

Mağusada genç hemşireyi darp etti

Sinir krizi geçiren 26 yaşındaki genç, Mağusa Devlet Hastanesi’nde kendisine yardımcı olmak isteyen görevli hemşireyi darp etti
Yayınlama: 11.11.2012 02:00 Güncellendi: 22.09.2025 09:47 752 okuma
Mağusada genç hemşireyi darp etti

Gazimağusa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli bir hemşire dün sabaha karşı sinir krizi geçiren bir hasta tarafından darp edildi.

 


Yakınları tarafından hastaneye baygın halde getirilen 26 yaşındaki P.Ö’nün, Acil Servis’te görevli Gülsüm Gonca isimli hemşireye önce “Dokunmayın bana geri zekalılar” diye küfür ettiği ve daha sonra hemşirenin sağ gözaltına yumruk attığı iddia edildi.

 


Küfürlerine hemşireyi darp ettikten sonra da devam ettiği bildirilen P.Ö, hastanedeki diğer hemşireler tarafından polise şikayet edildi. Polisin konuyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

 


Gazimağusa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde dün sabaha karşı saat 01.00’de gerçekleşen olayla ilgili olarak KIBRIS’a konuşan hastane çalışanları, benzeri durumla daha önce de birçok kez karşılaştıklarından yakındı.

 


Hastane çalışanlarının daha güvenli bir ortamda çalışmaları gerekliliğine vurgu yapan çalışanlar, kendilerinin tek amaçlarının vatandaşa yardım etmek olduğunu kaydetti.

 


Yarın grev yapılacak

 


Hemşireler ve Ebeler Sendikası tarafından yapılan açıklamada, Gülsüm Gonca adlı sağlık görevlisine saldırı kınandı ve yarın 3 saatlik grevle olayın kınanacağı açıklandı.

 


Açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Sağlık-Sen ile KTAMS yarın 08.00 -11.00 saatleri arasında Gazimağusa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde “Hizmet vermeyecek.”