7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Meteoroloji’Den Açıklama

Meteoroloji Dairesi en fazla yağış alan bölgelerin Gemikonağı ve Çamlıbel olduğunu belirtti. Önümüzdeki günlerde ise yağış yok.
Yayınlama: 28.03.2016 03:00 Güncellendi: 05.11.2025 23:16 322 okuma
Meteoroloji’Den Açıklama

 

Meteoroloji Dairesi en çok yağış alan bölgeleri açıkladı.

Dün 08.00 ile bugün 08.00 saatleri arasında ülke geneline düşen yağışları açıklayan Meteoroloji  Dairesi, en çok yağmurun 12 kilogram ile Gemikonağı ile Çamlıbel’e düştüğünü duyurdu.

Yağışların yörelere dağılımı ise şöyle: “Kozanköy 9, Boğazköy 8, Yenierenköy 7, YDÜ 6, Yeşilırmak 5, Kalkanlı ile Alsancak 4, Lefkoşa, İskele, Esentepe, Güzelyurt ve Taşpınar 3’er kg.”

Hava önümüzdeki günlerde ise  az bulutlu olacak.

Meteoroloji Dairesi’nin 29 Mart  – 4  Nisan tarihleri arasını kapsayan raporuna göre, periyodun ilk iki günü alçak basınç sistemi ile serin, diğer günlerde ise yüksek basınç sistemi ile ılık ve nispeten nemli hava kütlesi etkili olacak.

Yarın parçalı ve az bulutlu, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri az bulutlu, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri ise  parçalı bulutlu geçecek.

En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde periyodun ilk iki günü 20-23; diğer günlerde ise 24-27 derece dolaylarında seyredecek.

Rüzgar ise periyodun ilk iki günü Kuzey ve Batı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli, diğer  günlerde ise Kuzey ve Doğu  yönlerden orta kuvvette  esecek.