Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri tarafından, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ev sahipliğinde “Minik Yüreklerin Eserleri” sergisi GAÜ İletişim Fakültesi Lefkoşa Arabahmet Binası’nda açıldı.
Sergi, “Hayat Çocuklar ile Renkli” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında GAÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin, Arabahmet bölgesinde ikamet eden çocuklarla birlikte hazırladığı resim ve el işlerinden oluşuyor.
Serginin açılışı öncesi, GAÜ öğrencileri dans gösterisi sundu.
Meclis Başkanı Sibel Siber sergi açılışında yaptığı konuşmada, çocukların sosyal sorumluluk projelerinde yer almasının önemine değinerek, yaşamın her alanında sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçmesini diledi.
Maliye Bakanı Birikim Özgürde GAÜ’nünArabahmet bölgesinde çocuklara sahip çıkmasının değerli olduğunu ifade ederek, üniversitenin Arabahmet bölgesinde bulunmasının olumlu sonuçlar yaratacağını kaydetti.
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da bölge insanıyla bir arada, ortaya böylesi bir emek koymanın çok değerli olduğunu ifade etti.
GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün konuşmasında, üniversitelerin sadece sınıfta ders veren kurumlar olmadığını, öğrencilerini kültür, sanat, spor ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında da eğitmek durumunda olduğunu belirtti.
Proje Sorumlusu GAÜ Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi, Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Feriha Dikmen ise öğrencilere pratik deneyimler kazandırmanın önemini vurguladı.
Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.