Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası ve Kamu İşçileri Sendikası, Lefkoşa Motorlu Araçlar ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde bugün tam gün grev yapıyor.
08.00-15.30 saatleri arasında uygulanacak grevin gerekçesi ise personel eksikliği ve dairedeki yetersiz ve sağlıksız çalışma koşulları.
KTAMS ve Kamu İş Başkanları konuya ilişkin olarak Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, şubedeki Personel eksikliği ve yetersiz hijyen koşullarına da dikkat çekti, hem çalışanların hem de hizmet alan vatandaşların mağdur olduğunu savundu.
Kaptan konuya ilişkin olarak Bakanlık müsteşarı Bumin Paşa ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve taleplerini ilettiklerini de söyledi.
Kaptan, “Bugün mesai bitimine kadar 5 personel + 1 temizlikçi talebimizin, minimumda 3 tane çalışan ve bir tane temizlikçi gelmediği takdirde orada bir fiil başlayacağı, intibak yazılarının bugün Amme Hizmeti Komiyonuna Başbakanlık tarafından gönderilmediği takdirde bugün mesai bitimine kadar, yarın yine grevdeyiz” dedi.
Bakanlık yetkililerine Cuma gününe kadar süre de tanıyan Sendika Başkanı Kaptan, taleplerinin karşılanmaması halinde süresiz grev uyarısı yaptı.
Kamu İş Başkanı Sami Dilek de, Lefkoşa Motorlu Araçlar ve Ruhsatlandırma Şubesi’ndeki sorunların devam ettiğini belirterek, sorunların çözümlenmemesi halinde yarın da greve devam edeceklerini kaydetti.
Vergi dairesinden sonra en büyük gelir kaynağı olan Motorlu Araçlar Dairesinin sorunlu bir ortamda iş yapmasını utanç verici olarak niteleyen Dilek, Hükümet ve Ulaştırma Bakanlığını göreve davet etti.
Greve destek veren Hür İş Başkanı Yakup Latifoğlu ise hükümeti gerekli adımları atmadığı nedeniyle kınadı.