14 Ağustos 2026 Cuma

Musul'u Daeş'ten Kurtarma Operasyonu

DÜNYA 431
Yayınlama: 26 Ağustos 2016 Cuma 03:00 | Güncellendi: 10.08.2026 11:50
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, El-Kayyara kasabasının terör örgütü DAEŞ'ten geri alınmasının Musul'un kurtarılması için önemli bir adım olduğunu belirtti.
Musul'u Daeş'ten Kurtarma Operasyonu

IRAK BAŞBAKANI İBADİ: "KAYYARA'NIN GERİ ALINMASIYLA BELİRLEDİĞİMİZ BÜYÜK HEDEFE VARMAK DAHA DA KOLAY OLACAK"

Bağdat, 25 Ağustos 16 : Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, El-Kayyara kasabasının terör örgütü DAEŞ'ten geri alınmasının Musul'un kurtarılması için önemli bir adım olduğunu belirtti.

İbadi, yaptığı yazılı açıklamada, stratejik öneme sahip Kayyara'da kontrolün tamamen sağlanması dolayısıyla güvenlik güçlerini tebrik etti.

Açıklamada, "Kayyara'nın geri alınmasıyla belirlediğimiz büyük hedefe varmak daha da kolay olacak." ifadelerini kullanan İbadi, 2016 yılının DAEŞ'ten kurtuluş ve zafer yılı olacağını kaydetti.

Irak ordusunun Musul kent merkezinden yaklaşık 60 kilometre mesafede yer alan Kayyara'yı iki günlük kuşatmanın ardından bu sabah tamamen ele geçirdiği bildirilmişti.