7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Müzakere Sürecine Ek Görüşme

Hızlandırılmış müzakere sürecindeki ihtiyaç göz önünde bulundurularak 10 Eylül Cumartesi ek bir görüşme yapılması konusunda uzlaşıldı.
Yayınlama: 02.09.2016 03:00 Güncellendi: 07.11.2025 03:08 320 okuma
Müzakere Sürecine Ek Görüşme

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiades, Lefkoşa’da ara bölgede BM Barış Gücü tarafından müzakereler için tahsis edilen binada saat 10:00’da bir araya geldi.

Görüşme yaklaşık 3 buçuk saat sürdü. Liderler bugünkü toplantıda,10 Eylül Cumartesi günü ek bir görüşme yapılması konusunda uzlaştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, konuya ilişkin açıklamasında, “liderler görüşmesinde hızlandırılmış müzakere sürecindeki ihtiyacı göz önünde bulunduran Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi lideri NikosAnastasiadis, daha önce açıklanan ve 14 Eylül’e kadar sürmesi planlanan görüşme programlarına ilaveten 10 Eylül Cumartesi günü ek bir görüşme yapma konusunda anlaşmıştır. Söz konusu görüşme sabah saat 10:00’da yapılacaktır” dedi.

Bu durumda, liderler; yoğunlaştırılmış müzakereler çerçevesinde 6, 7,10 ve 14 Eylül’de olmak üzere 4 kez daha bir araya gelecek.