17 Haziran 2026 Çarşamba

Nasa, Kuzey Kutbu’Nu Mercek Altına Alıyo

GÜNDEM 383
Yayınlama: 26 Mart 2016 Cumartesi 02:00 | Güncellendi: 16.06.2026 02:00
NASA, Kuzey Kutbu’ndaki iklim değişimini gözetlemek amacıyla iki yeni misyona hazırlanıyor.
Nasa, Kuzey Kutbu’Nu Mercek Altına Alıyo

NASA, ılık geçen kış aylarıyla birlikte deniz seviyesinde görülen rekor düşüşün ardından Kuzey Kutbu’ndaki değişimi gözetlemek amacıyla iki yeni misyona hazırlanıyor. Uzaydan ve karadan yapılacak araştırmalarda Kuzey Kutbu’ndaki buz kalınlığı yakın merceğe alınacak.

NASA’da görevli bilim adamı Walt Meier, “Kuzey Kutbu dünyamız için bir klima görevi görüyor. Yeryüzünü serin tutmak için önemli bir etken. Ama bu avantajımızı kaybediyoruz. Bu soğuk ve sıcak arasındaki fark kapandıkça Kuzey Kutbu’nun altı da ısınıyor. Rüzgar ve fırtına olaylarında değişimler görüyoruz. Bütün bunların Orta Amerika’da, Avrupa’da ve diğer kıtalarda büyük etkileri oluyor.”dedi.

NASA tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan iklim raporunda şubat ayının son 136 yılın en sıcak yılı olarak kayda geçtiği açıklanmıştı.