Nüfus sayımı konusunda Devlet Planlama Örgütü İstatistik Dairesi’nin gerekli talimatları aldığını ifade eden İrsen Küçük, gerekli çalışmaların başladığını ve 2011 yılı içerisinde belirlenecek yöntemle nüfus sayımı yapılacağını kaydetti.
Güney ile Kuzey Kıbrıs’ın aynı günde nüfus sayımı yapması konusunun tartışma konusu olduğunu da hatırlatan Küçük, “İki ayrı devletin kendi içişlerine ait olan ve kendisinin yapması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum” dedi.
Sayımların aynı günde yapılması gibi bir kuralın olmaması gerektiğini vurgulayan İrsen Küçük, nüfus sayımının KKTC’nin ayrı devlet çalışmaları içerisinde bugüne kadar yapılan çalışmaların tekrarı olacağını da ifade etti.
“2011 yılı içerisinde nüfus sayımımız gerçekleşmiş olacak” ifadesini kullanan Küçük, nüfus sayımının gözlem açısından BM ve AB’ye açık olacağını da söyledi.