Alsancak Yeşilova Kulüp Başkanı Redif Nurel, 5 Ağustos’ta gerçekleştirilecek KKTC Futbol Kulüpler Birliği Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Nurel, yaptığı açıklamada, “Birliğin bu noktaya gelmesi hepimizin suçudur” derken, tüm kulüp başkanlarını birliğe sahip çıkmaya davet etti.
Nedenlerini sıraladı
Redif Nurel’in adaylık açıklaması şöyle: “24 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu 1. Lig ve Süper Lig fikstür çekiminde KTFF Başkanı Sayın Hasan Sertoğlu’nun KKTC Futbol Kulüpler Birliği ile ilgili yapmış olduğu değerlendirmeler ve öneriler sonrasında KKTC Futbol Kulüpler Birliği’nin toplanması konusundaki değerlendirmelere desteğim tamdır. Hem geçtiğimiz haftalarda hem de yapılan fikstür çekiminden sonra kulüp başkanı arkadaşlarımla yapmış olduğum görüşmelerden sonra KKTC Futbol Kulüpler Birliği başkanlığına aday olmaya karar verdim.
“Kulüp başkanlığı sadece maddiyat değildir”
Kulüplerimiz de KKTC Futbol Kulüpler Birliğimiz de Federasyonumuz da biz kulüp başkanlarımızındır.
Bu ekonomik koşullarda kulüp başkanlığı yapmak gerçekten büyük bir iştir. Bu yüzden bütün kulüp başkanlarımızı takdir ve tebrik ediyorum. Kulüp başkanlığı sadece maddiyat değildir. Her kulüp başkanı bölge gençliğine hizmet verme adına, çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durması, disiplinli ve dinamik gençler yetiştirilmesi, hayatı boyunca kullanacağı iş disiplini, takım olmayı, başarılı olmayı, hırslanıp daha çok çalışmayı ve kazanma azmini aşılamak için gecesini gündüzüne katıp çalışmaktadır.
Çoluk çocuğunun rızkından, ailesi için ayıracağı zamandan feragat edip bu zorlu görevi yürütmektedir.”
“Tüm başkanlardan birliğe sahip çıkmaya davet ediyorum”
“Kulüp başkanlarımız olmaz ise KKTC Futbol Kulüpler Birliği de olmaz. KKTC Futbol Kulüpler Birliği olmaz ise Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu da olmaz. O yüzden ulaştığım, ulaşamadığım tüm kulüp başkanlarımızı KKTC Futbol Kulüpler Birliği’ne sahip çıkmaya davet ediyorum. Ben şahsım adına elimden gelenin fazlasını yapacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. KKTC Futbol Kulüpler Birliği’nin genel kurulunda bu ülkenin en güçlü ve birlik halinde olan sivil toplum örgütlerinden biri olduğumuzu kanıtlayalım.
KKTC Futbol Kulüpler Birliği’nin bu hale gelmesi hepimizin suçudur. Bunu düzeltmek de hepimizin görevidir. Bundan sadece kulüpler değil, federasyonumuz da sorumludur. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanımız Sn. Hasan Sertoğlu ile fikstür çekiminden sonra görüştüm. Onun da desteği ile birlikteliğimizi pekiştirmek için genel kurulun açıklandığı gün olan 5 Ağustos günü hep birlikte buluşalım.”