Tasarruf Mevduatı Sigortası ve Finansal İstikrar Fonu Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Fon’a borcu olanların Fon ile protokol imzalamasını ve borçlarını ödemesini teşvik eden veya ödüllendiren, borcuna sahip çıkmayıp protokol imzalamayanları cezalandıran” uygulamaların 16 Nisan’dan itibaren yürürlüğe konulduğu belirtilerek borcunu ödemek isteyenlere fırsat ve kolaylık sağlayan bu uygulamadan faydalanabilmek için son başvuru tarihinin 31 Ağustos olduğu kaydedildi.
Açıklamada şunlar ifade edildi:
“Uygulamaya konulan yeni düzenlemeyle, borcunu peşin ödeyip kapatacaklara Türk Lirası borçlarda yüzde 15, döviz borçlarında yüzde 7.5 peşin indirim uygulanacaktır. Borcuna sahip çıkmayıp Fonla protokol imzalamayanlara nispeten Türk parası hesaplarda üç puan, yabancı para hesaplarda bir buçuk puan fazla faiz uygulanacaktır.
31 Ağustos 2012 tarihine kadar tanınan bu fırsatı da heba edip, borcunu ödemeyen ve/veya Fon ile protokol imzalamayanlar hakkında, yürürlüğe konulan müeyyidelere ilaveten alacakların ivedilikle tahsili konusunda yasal işlemlerin başlatılacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Söz konusu Yönetim Kurulu kararının konuya ilişkin maddesine http: www.kktcmerkezbankası.org/TMSF/Duyurular adresinden ulaşılabileceği kaydedildi.